Wie ben ik

Mijn naam is Ciel van Belle. Via diverse omzwervingen ben ik in het vak van loopbaanadvies en coaching terecht gekomen. Nadat mijn droom om van muziek mijn beroep te maken in duigen viel - ik zakte voor het toelatingsexamen - had ik geen idee welke studie ik moest kiezen. Ik deed een beroepskeuzetest, die vooral bestond uit het doornemen van een beroepengids. Ik streepte af wat ik in elk geval niet wilde en maakte een keuze uit de resterende mogelijkheden. Het werd HBO diŽtetiek, een studie met goede arbeidskansen voor net afgestudeerden, maar op het moment dat Ūk mijn diploma op zak had, was de markt verzadigd en waren de kansen minimaal.

Ciel van Belle

Dat heeft ertoe geleid dat ik - op advies van anderen - mijn heil zocht in de ICT. Geen idee waar ik aan begon, maar gezien mijn talent voor exacte vakken můest ik er wel aanleg voor hebben. En arbeidskansen volop. Het bleek een goede keuze en ik heb jarenlang succesvol binnen deze sector gewerkt, aanvankelijk als specialist, maar al snel als coŲrdinator en later als leidinggevende. Maar toch miste ik iets. Het was in deze rol dat ik mijn passie ontdekte voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen en na verloop van tijd besloot ik daar mijn werk van te maken. Mijn eerste bewuste keuze binnen mijn loopbaan, waarin mijn talenten, ervaring en passie samenkomen!

Uit eigen ervaring weet ik dus hoe belangrijk het is om te kiezen voor werk waar je goed in bent en dat voldoening geeft. Dat gun ik iedereen en daar draag ik graag aan bij.

Als persoon ben ik integer, empathisch en betrokken. Mijn benadering is open, eerlijk en respectvol. Anderen voelen zich bij mij snel op hun gemak. Mijn werkwijze is praktisch en resultaatgericht. Het geeft mij voldoening als ik jou kan helpen om een stapje verder te komen in je professionele of persoonlijke ontwikkeling. Daar zet ik mijn eigen werk- en levenservaring graag voor in.

Ik heb de beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur gevolgd bij Vista Nova en ben als erkend loopbaanprofessional geregistreerd bij Noloc, de beroepsvereniging van loopbaan professionals. Ter aanvulling heb ik bij Annet Brinkhuis Opleidingen de cursus Studiekeuzecoach gevolgd. Ik houd me aan de Noloc gedragscode.


Wat cliŽnten zeggen over mij

"Ciel is een loopbaancoach die beschikt over zeer veel ervaring, inhoudelijke kennis. Zij is van vele 'markten' thuis. Ze legt duidelijk verbindingen tussen vragen en mogelijkheden. Werkt vanuit een sfeer die heel prettig en gelijkwaardig voelt; veel ruimte voor eigen inbreng. Zeer correct in afspraken. En denkt in haar hele werk verder dan alleen het loopbaantraject. Ze ziet echt de mens achter het traject en kijkt naar wat die mens gelukkig kan maken. Hierin loopt zij mee."

"Betrokkenheid en fijne sfeer tijdens het gesprek. Prettige vragen, rust. Goede kennis van LinkedIn en frisse CV."

"De sfeer in de bijeenkomsten is open en prettig. Daarnaast ook altijd resultaatgericht. Ciel is stipt in haar afspraken en voelt goed aan wanneer er twijfels zijn of ze je een duwtje in de rug moet geven. Vraagt dan goed door, geeft argumenten, voorbeelden en handvatten om mee aan de slag te gaan."

"Ciel vroeg goed door en gaf goede feedback. Ik kon altijd een beroep op haar doen en kreeg snelle feedback, zowel mondeling als schriftelijk (bijv. reactie op sollicitatiebrieven). Ciel was zeer betrokken en begaan. Er was een open en veilige omgeving. Ze kon mij weer in mijn kracht zetten en goed relativeren."

"Aan het eind van het traject zat ik beter in mijn vel en voelde ik me zelfverzekerder."

"Ik voel me erg op mijn gemak bij Ciel. Ik vind dat ze goed luistert zonder te oordelen. Ze stelt de goede vragen die ze zorgvuldig formuleert en laat je op zoek gaan naar je eigen antwoorden waardoor je uiteindelijk uitkomt bij hetgeen daadwerkelijk bij je past."

"Ciel heeft mij ontzettend goed geholpen. Ze was duidelijk, accuraat, ze dacht met me mee en ik voelde me serieus genomen. Ze heeft me naar een hoger level getild."


Keurmerk Noloc Register Loopbaanprofessional linkedin