Studiekeuzecoaching

- Sta je voor een studiekeuze en heb je geen idee welke richting je moet kiezen?
- Ben je gaan twijfelen aan je studiekeuze of ben je uitgeloot?
- Volg je al een studie en twijfel je of je de juiste keuze hebt gemaakt?
- Ben je gestopt met je studie en wil je nu een goede keuze maken?

Dan is studiekeuzecoaching iets voor jou!

Een studiekeuzetraject bestaat uit 3 gesprekken van 1 1,5 uur. We beginnen met een korte intake, waarin we bespreken waar je nu staat. Verder doen we diverse oefeningen en stel ik je vooral veel vragen. Ik maak bewust geen gebruik van tests, omdat er in persoonlijke gesprekken veel meer informatie naar boven komt. Daardoor krijg je (meer) inzicht in je persoonskenmerken, interesses en motivatie. Vervolgens maken we samen de vertaling naar studies en beroepen die daarbij aansluiten. Als jij dat wil bespreken we aan het eind van het laatste gesprek de conclusies met (n van) je ouders. Na afloop van het traject ontvang je een eindrapportage met alle bevindingen en conclusies.

Ik verwacht van jou dat je je actief opstelt en je huiswerkopdrachten uitvoert. De keuze voor een opleiding maak je ook zelf. Ik help je om de informatie naar boven te halen die belangrijk is om een goede keuze te kunnen maken. Ook denk ik met je mee over passende richtingen en adviseer ik je over de vervolgstappen.

Het resultaat van het traject is dat je jezelf beter leert kennen en ontdekt waar je rekening mee moet houden om een goede studiekeuze te kunnen maken. Je hebt concrete ideen over mogelijke richtingen, die je verder kunt onderzoeken. Je zelfvertrouwen en je motivatie zijn toegenomen en je ervaart meer rust.

Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met me op!