Loopbaancoaching

Heb je vragen over je loopbaan, zoals:
- ik wil weer aan het werk, maar welk werk past bij mij?
- ik voel me niet prettig in mijn functie, maar wat kan en wil ik dan?
- ik wil graag doorgroeien, maar wat zijn de mogelijkheden?
- ik doe al zo lang hetzelfde werk, wat zou ik nog meer kunnen?
- hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?
- hoe voorkom ik dat ik na een werkdag uitgeblust thuiskom?

Of heb je een andere vraag over je loopbaan, dan is een loopbaantraject iets voor jou. In een loopbaantraject onderzoek je in welk werk jij het beste tot je recht komt. Je onderzoekt je kwaliteiten en valkuilen, waar je goed in bent, wat jij belangrijk vindt in je werk en waar je energie van krijgt. Ook onderzoek je eventuele belemmeringen en welke je daarvan los kunt laten.

Het resultaat is dat je meer zelfinzicht en zelfvertrouwen krijgt, dat je weet welk werk bij je past en wat je nodig hebt om je werk met plezier te kunnen doen. Je hebt een concreet actieplan klaar, hebt een eerste stap gezet en weet welke vervolgstappen nodig zijn om jouw doel te bereiken.

Ieder mens is uniek en een loopbaantraject is daarom altijd maatwerk. Ik zet in wat nodig is en maak daarbij gebruik van diverse opdrachten en oefeningen. Jouw vraag staat centraal in het hele traject.

Een loopbaantraject start met een oriŽnterend gesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en is bedoeld om kennis te maken, om jouw vraag helder te krijgen en te bepalen of ik kan bieden wat jij nodig hebt in het traject. Hebben we er beiden vertrouwen in dat we dit pad samen kunnen bewandelen, dan gaat het traject van start.

Een loopbaantraject bestaat uit 6 ŗ 8 gesprekken van 1,5 uur. Ter voorbereiding van de gesprekken krijg je huiswerkopdrachten mee. Na elk gesprek schrijf je een (kort) reflectieverslag, waarin je je bevindingen en eventuele aandachtspunten voor de volgende gesprekken beschrijft. Als loopbaancoach lever ik een eindrapportage op met een persoonlijk en professioneel profiel en conclusies en aanbevelingen naar aanleiding van het traject.

Het resultaat van een loopbaantraject kan zijn dat je op zoek gaat naar ander werk, binnen of buiten jouw organisatie. Maar de conclusie kan ook zijn dat je je eigen werk anders inricht, zodat je werk beter aansluit bij jouw kwaliteiten en wensen en/of meer ruimte biedt voor je verdere ontwikkeling. Deze beslissing is aan jou, ik help je alleen om voor jou de beste keuzes te maken.

Heb je na afloop van het traject behoefte aan begeleiding bij het vinden van ander werk, dan kun je kiezen voor een vervolgtraject.